CEL MAI BUN LANGOS din BUDAPESTA
In urma sondajului de opinie efectuat de gurmanzi, langoseria din pasajul subteran in zona Piata Florian a fost desemnat locul unde se mananca cel mai bun langos din Budapesta.Ajungand in acest pasaj locul exact al langoseriei nu este greu de gasit :
mai tot timpul sunt 10-15 persoane la coada.
Nu este vorba despre o simpla langoserie ,care pregateste un aluat simplu ,prajit in ulei si umplut cu cascaval,este vorba despre ceva cu totul altfel.
”Exemplarele” oferite de maestrul Kovalcsik Pal si familia
sunt pregatite cu grija ,ne povesteste fericit proprietarul, in acest an langoseria isi aniverseaza al zecelea an de existenta.
Ideea i-a venit dupa ce a muncit in Germania si intorcandu-se in tara s-a gandit sa deschida o afacere de succes.Succesul provine din unicitate,aluatul de langos,printre altele se face cu cartofi,procesul de pregatire este mai complicat dar merita efortul.Langosurile pregatite astfel sunt grose,moi,pufoase.
Langosul se pregateste dintr-o faina speciala ,deasemenea si specialitatea de drojdie are un rol important in obtinerea rezultatului final.
Oferta este extrem de variata,de la langosurile:
-cu sunca;cascaval;samantana
-langos cu tzatziki.
-cu cascaval ;smantana, jumari si ceapa rosie
-cu afumaturi (slanina,ceafa afumata,costita) …printre ingredientele acestuit tip de langos ,ceapa verde/rosie,mujdei de usturoi.Totul se impacheteaza asemanator unei pizza calzone
Hmmm, nu va mai povestesc ,imi lasa gura apa…..
Preturi: de la 340 ft la 550 ft!
Va invit sa gustati ceea ce vedeti!
Salivez deja :X