Langos, mon amour!


CEL MAI BUN LANGOS din BUDAPESTA
In urma sondajului de opinie efectuat de gurmanzi, langoseria din pasajul subteran in zona Piata Florian a fost desemnat locul unde se mananca cel mai bun langos din Budapesta.Ajungand in acest pasaj locul exact al langoseriei nu este greu de gasit :

MG_0435

mai tot timpul sunt 10-15 persoane la coada.

Nu este vorba despre o simpla langoserie ,care pregateste un aluat simplu ,prajit in ulei si umplut cu cascaval,este vorba despre ceva cu totul altfel.
”Exemplarele” oferite de maestrul Kovalcsik Pal si familia

asp_620_MG_0448

sunt pregatite cu grija ,ne povesteste fericit proprietarul, in acest an langoseria isi aniverseaza al zecelea an de existenta.

asp_620_MG_0450

Ideea i-a venit dupa ce a muncit in Germania si intorcandu-se in tara s-a gandit sa deschida o afacere de succes.Succesul provine din unicitate,aluatul de langos,printre altele se face cu cartofi,procesul de pregatire este mai complicat dar merita efortul.Langosurile pregatite astfel sunt grose,moi,pufoase.
Langosul se pregateste dintr-o faina speciala ,deasemenea si specialitatea de drojdie are un rol important in obtinerea rezultatului final.

MG_0427

Oferta este extrem de variata,de la langosurile:
-cu sunca;cascaval;samantana
-langos cu tzatziki.
-cu cascaval ;smantana, jumari si ceapa rosie

MG_0458

-cu afumaturi (slanina,ceafa afumata,costita) …printre ingredientele acestuit tip de langos ,ceapa verde/rosie,mujdei de usturoi.Totul se impacheteaza asemanator unei pizza calzone

MG_0463

Hmmm, nu va mai povestesc ,imi lasa gura apa…..

Preturi: de la 340 ft la 550 ft!

Va invit sa gustati ceea ce vedeti!

Un gând despre “Langos, mon amour!

Lasă un comentariu