Dalai Lama „romanii au invatat sa supravietuiasca, ramane sa invete sa traiasca”… Ramane.


Sfintia Sa Dalai Lama s-a gandit la o eventuala vizita in Romania, asupra careia a fost de acord, in principiu. Cu toate acestea, vizita nu a mai avut loc. Politica noastra in legatura cu vizitele facute de Sfintia Sa a fost intotdeauna aceea de a nu crea niciun fel de „neplaceri”
Vizita urma sa aiba loc in septembrie, la invitatia europarlamentarului Laszlo Tokes. Dupa ce Dalai Lama a acceptat invitatia, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti a reactionat prompt, reamintind, intr-un comunicat, ca Romania „recunoaste principiul existentei unei singure Chine, suveranitatea si integritatea teritoriala a Republicii Populare Chineze si apartenenta Tibetului la aceasta”.
Mai exact, Ministerul roman de Externe i-a sugerat lui Dalai Lama ca nu este binevenit in tara noastra. MAE a dat un comunicat prin care arata ca autoritatile romane nu l-au invitat pe Dalai Lama in tara noastra. Cateva zile mai tarziu, Dalai Lama, a anuntat ca nu mai viziteaza Romania fiindca nu vrea sa creeze „neplaceri”.
Romania devine astfel a doua tara care refuza sa-l primeasca pe Dalai Lama in vizita. Pana acum numai Africa de Sud i-a refuzat prezenta pe teritoriul sau. Iar daca ne uitam la vecinii nostri unguri, Dalai Lama se duce la Budapesta pentru a doua oara in ultimii zece ani.
Personalitatea pe care Dalai Lama dorea sa o omagieze in Romania este Korösi Csoma Sándor lingvist si orientolog maghiar, autorul primului dictionar tibetan-englez si a unei carti de gramatica, care a trait între 1784 si 1842 În cautarea originilor maghiarilor, acesta s-a stabilit în Orient, în Laddakh, în Tibetul indian, acolo unde si-a dedicat viata studiului limbii tibetane. În timp ce locuia în manastirea Zangla din Zanskar, în 1823, a scris dictionarul amintit. Opt ani mai târziu, publica Gramatica si dictionarul limbii tibetrane. A murit în 1842, în Darjeeling, fiind considerat întemeietorul Tibetologiei.
Ca si comentariu personal Ceausescu in prostia lui nu ar fi pierdut o asemenea oportunitate care ar fi propulsat Romania in randul tarilor civilizate,dar,ca la noi la nimeni…partidul comunist prin vajnicii urmasi de azi, merge inainte alaturi de fratele de la rasarit (China) La trecutul mare,mare viitor!

Reclame

Un gând despre “Dalai Lama „romanii au invatat sa supravietuiasca, ramane sa invete sa traiasca”… Ramane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s